Noble

Øverst i ’Versets hierarki sidder de velhavende og indflydelsesrige Nobles. Disse velstående folk med de rigtige efternavne er langt ofte hævet over den jævne pøbel, der flyver ‘Verset tyndt i jagten på overlevelse, eller slider på yderplaneterne i håbet om en lysere morgendag. De fleste nobles kommer fra gamle rige familier, mens andre først i de seneste generationer har erhvervet sig status og rigdom nok til at blive inviteret indenfor i ‘Versets fineste kredse.

Selvom nobles i sammenligning med det gemene pak nyder en uopnåelig og ophøjet status, er der dog både høje og lave i deres rækker. Core-planeterne plejer at være hjem for de førstnævnte, mens de nobles der findes ude i the Rim på den ene eller den anden måde er blevet tvunget derud, langt væk fra Core-planeternes trygge, luksuriøse rammer og farverige selskaber.

Der skal kun ét svagt led til at knække en ellers stærk kæde, og selvom ens gamle navn stadig holder vand, kan de penge man så mageligt plejede at læne sig tilbage på for længst være sluppet op, eller en serie af uheldige optrædener i sociale sammenhænge kan have smudset ens ellers så velrespekterede navn. Man kan også være kommet til penge for ganske nylig, og være tvunget til at drage ud hvor statussen som noble er nemmere at opnå, og hvor de uvaskede horder ikke behøver at kende dit efternavn, men blot ved, at det er langt finere end deres eget.

Clementine er således mulighedernes land for nobles, der enten ønsker at genoprette deres formue og ære, eller at skabe et navn for sig selv. Alliancen har sat en guvernør-titel på højkant, så det gælder om at rage så mange af de orange jordlodder og de omkringliggende asteroider til sig som muligt, så man kan erhverve sig en titel de bliver nødt til at respektere selv helt inde på Londinium og Shinnon.

Hvad handler spillet som noble om?

  • At deltage aktivt i spillet om at tilegne sig jord i kapløbet om at få mest
  • At hyre spaceship-crews til at flyve ud og claime jord i dit navn
  • At udspille sine konkurrenter, så du kan blive guvernør på Clementine


Hvad handler spillet som noble ikke om?

  • At sidde i et klasselokale og tælle sine penge i håbet om at have flest når spillet slutter
  • At flyve på missioner i rummet
  • At sidde og drikke øl blandt pøblen i rumstationens bar

Som nobles er jeres opgave at skabe spil for de mange tilrejsende crews ved at hyre dem til at flyve på missioner for jer. For at spaceship-crews’ne kan komme på vingerne, har de brug for at tage betalt arbejde, og det er her I kommer ind i billedet. I har pengene og ressourcerne, mens de har fartøjerne, og uden hinanden kommer I ikke særlig langt. Der ligger derfor en vigtig opgave på jeres skuldre som nobles, da spillet går i stå, hvis I blot læner jer tilbage og sover på jeres penge. I kommer til at starte scenariet langt rigere end alle andre, men til gengæld regner vi også med, at I bruger disse penge på at lave spil til jeres medspillere og dermed jer selv.

Der hviler altså et ekstra spilmæssigt ansvar på jeres skuldre som nobles, og vi forbeholder os derfor også retten til at afvise nobleskoncepter, der ikke kan løfte denne opgave. Bliver jeres koncept afvist, står vi selvfølgelig klar til at spare ideer, indenfor bosætter- og spaceship-crew kategorierne. Der vil blive lukket for tilmeldingen af nobles når der er 4 grupper tilmeldt.

Som nobles kommer I til at konkurrere om at rage territorier til jer på Clementine og de omkringliggende asteroider. Dette gøres ved at sende spaceship-crews ud og plante jeres flag. Det er dog ikke alle territorier, der kaster lige høj agtelse af sig, og det vejer selvsagt tungere at eje en asteroide med en ressourcerig jord, end en der er gold og uden muligheder. Når scenariet lakker mod enden, vil Alliancens udsendte embedsperson gæste planeten, og udpege den mest indflydelsesrige noble - det vil sige den, der ejer de fleste og bedste territorier - til Clementines guvernør. Detaljerne omkring dette magtspil vil blive præciseret for de tilmeldte noble-grupper.

 

De nobles, der har vovet sig ud på Clementine, er langt fra Londiniums og Sihnons spidser. Jagten efter at skabe eller genoprette jeres navn har bragt jer ud til ‘Versets kant. Måske er I samlet omkring en vigtig aristokrats uønskede søn, der er blevet sendt så langt væk at han ikke kan gøre skade, men kun kan søge oprejsning eller gå ubemærket til grunde. Det kan også være, at I først er kommet til penge for nylig, og at Clementine derfor er ny og frisk jord, hvor I kan skabe jer et navn, langt fra Core-planeternes snobberi. Måske er I kommet til jeres mange penge på højst uærlig vis, og ønsker nu at skabe jer et ærligt navn, så de, der plejede at trykke jer i sølet i stedet må bukke og skrabe for jer.

Når I bygger jeres gruppe er det dog vigtigt at tænke på, at en noble-gruppe består af andet end en noble, og at alle i gruppen har en funktion. Det kan godt være, at en eller to er ansigtet udadtil, men ved at have meningsfulde funktioner sikrer I, at alle har noget at tage sig til, og ikke blot skal bruge scenariet i noblemandens eller -kvindens skygge.

En gruppe kan således bestå af en udstødt nobleman, Hemsworth Barrington, der er født med et fornævnt navn, men som efter flere skandaler er blevet sendt til Clementine, hvor han ikke kan tilsmudse familiens navn yderligere. Hemsworth har selvfølgelig et mål om at skabe sig sit eget navn, både for at lukke munden på sin familie, og for at holde fast på sin uundværlige luksus. Med sig har han sin selskabspapegøje af en halvsøster, Calpurnia, der ved alt om at sladre, og hvordan en noble skal opføre sig. Disse to unge mennesker er beskyttet af en livvagt, Portia Kane, der tidligere har tjent i Alliancen, men som efter sin afskedigelse nu har til opgave at beskytte familiens unge medlemmer. Hemsworth og Calpurnia har ikke den fjerneste forstand på penge, og de har derfor også familiens gamle bogholder Fabricius Trinckett med, der, ud over at holde styr på finanserne, også slukker de ildebrande de uprøvede unge nobles har det med at starte, oftest assisteret af Calpurnias kammerpige Alicia, der indsamler den sladder hun skatter så højt, og også nyder at holde Hemsworth med selskab.

Mulighederne er mange, og er I klar på at påtage jer det ansvar som en noble-gruppe indebærer, glæder vi os i arrangørgruppen til at læse jeres koncepter, og eventuelt spare ideer. Hold jer derfor ikke tilbage med at kontakte os på mailen kontakt@firefly-live.dk, hvis I har mod på at spille nobles.